Advertenties

 

Het schrijven van een advertentie lijkt op voorhand wellicht erg eenvoudig, toch blijkt het tegendeel vaak waar. Hoe kunt u potentiële klanten overtuigen van uw producten of diensten? Wat onderscheidt uw product van het product van de concurrentie? Vragen waar u wellicht meteen het antwoord op heeft! Het is echter lastig om dergelijke antwoorden op een beknopte en pakkende wijze op papier te zetten. U wilt immers een advertentie en geen advertorial! Een advertorial is in feite een gewoon artikel, met het uiteindelijke doel om lezers aan te zetten een product of dienst bij u te kopen. Voor een lezer is het in dit geval vaak niet direct duidelijk dat het in feite om een advertentie gaat.

Voor het schrijven van pakkende advertenties bent u bij Proefteksten.nl aan het juiste adres! Ons team met professionele tekstschrijvers denk graag met u mee over geschikte advertenties voor het aanbieden van uw producten of diensten. Hierbij letten we niet alleen op de aard van uw product, maar ook op bijvoorbeeld een geschikte schrijfstijl voor uw doelgroep, de plek waar de advertentie geplaatst zal worden, enzovoorts. Zo komen we samen tot een fraai eindresultaat!

Hoe schrijf ik een goede advertentie?

Bij het schrijven van een goede advertentie dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst wilt u de juiste doelgroep aanspreken, om uw product of dienst bij potentiële klanten onder de aandacht te kunnen brengen. Een te chique schrijfstijl kan een verkeerde groep lezers trekken, evenals dat dit ook geldt voor een wat lossere schrijfstijl. Probeer hierin de “gouden middenweg” te vinden, wat vaak niet gemakkelijk is.

Wanneer u de juiste schrijfstijl voor de lezers van uw advertentie gevonden heeft, kunt u beginnen met het kort en krachtig beschrijven van uw product of dienst. Wat zijn de unique selling points (USP’s) van uw product of dienst, waarmee u zich onderscheidt van de concurrentie? Het is belangrijk om een advertentie kort en krachtig te houden! Grote lappen tekst zullen weinig lezers trekken, zeker als de tekst in de vorm van een advertentie wordt aangeboden.

Hulp bij het schrijven van een advertentie

Heeft u moeite met het schrijven van een pakkende advertentie voor uw product of dienst? De professionele schrijvers van Proefteksten.nl helpen u graag verder! Samen met u inventariseren we uw wensen, zoeken we de juiste schrijfstijl en gaan we voor u aan de slag. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beter beeld krijgt van onze vaardigheden.