Advertorials

 

Iedereen weet wat een advertentie is, maar weet u ook wat een advertorial is? Een advertorial kunt u zien als een combinatie van een advertentie en een editorial. In feite kunt u een advertorial zien als een normaal artikel, met het uiteindelijke doel om lezers aan te zetten tot het kopen van een product of dienst. Het schrijven van een advertorial is vaak niet eenvoudig, omdat u niet te snel wilt beginnen met het aanprijzen van uw product. Vaak is het voor de lezer namelijk niet direct duidelijk dat het om een verkapte advertentie gaat, waardoor een lezer sneller verder zal lezen. Pas aan het eind van een advertorial, wordt uw product of dienst aangeprezen en worden lezers aangezet tot de aanschaf van uw product of dienst.

Dergelijke teksten zijn zeer effectief voor het aanprijzen van producten of diensten, die een heldere uitleg nodig hebben. Daarbij kunt u eerst een probleem beschrijven, om uw eigen product vervolgens als oplossing aan te bieden.

Hoe schrijf ik een goede advertorial?

Het schrijven van een advertentie is vaak erg lastig, dit geldt ook zeker voor het opstellen van een effectieve advertorial. U wilt uiteindelijk het aantal sales vergroten, in plaats van het informeren van uw doelgroep. Allereerst is het belangrijk om de juiste schrijfstijl te kiezen, zodat uw potentiële klanten zich kunnen vinden in de tekst. Een te chique schrijfstijl is vaak niet goed, evenals dat een losse schrijfstijl niet iedere doelgroep aan zal spreken. Bij Proefteksten.nl staat een team met professionele tekstschrijvers voor u klaar, om passende hulp te bieden bij het vinden van de juiste schrijfstijl.

Vervolgens kunt u beginnen met het schrijven van een advertorial. Breng lezers op de hoogte dat het om een advertorial gaat, om te voorkomen dat ze achteraf het gevoel hebben dat ze ‘erin getuind zijn’. Begin nu met het beschrijven van uw product of dienst, het uitleggen van een veelvoorkomend probleem, enzovoorts. Bij een effectieve advertorial kunnen klanten zich in het geschetste probleem vinden, waardoor het aantrekkelijk wordt om een product of dienst bij u af te nemen.

Hulp van professionele schrijvers

Vindt u het lastig om uw eigen advertorial te schrijven? Bij Proefteksten.nl staat een team met professionele schrijvers voor u klaar om hulp te bieden. Samen zoeken we naar mogelijkheden om het aantal sales te vergroten met een pakkende advertorial. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, voor een indicatie van onze vaardigheden.