Brieven

 

Iedere ondernemer zal brieven moeten versturen naar zakenrelaties, tevreden of ontevreden klanten en bijvoorbeeld de gemeente voor het aanvragen van subsidies. Het schrijven van een pakkende en nette brief is echter niet altijd even eenvoudig! Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat uw idee duidelijk en in correct Nederlands op papier komt te staan, zodat de ontvanger van de brief meteen weet wat uw boodschap is. Een brief is vaak maar op een of hooguit twee kantjes van een A4-papier geschreven, waardoor u voor een pakkende en krachtige tekst dient te zorgen. 

Het team met professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl helpt u graag bij het schrijven van verschillende soorten brieven. Wilt u bijvoorbeeld een standaardbrief voor ontevreden klanten? Wilt u een brief waarin u verwijst naar een nog te betalen factuur? Enzovoorts. Ook voor particulieren staan we klaar! Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een sollicitatiebrief, een brief om aangenomen te worden binnen een onderwijsinstelling, etc. Met welk type brief kunnen we u van dienst zijn?

Een korte, krachtige brief schrijven

Een brief mag vaak geen grote lappen tekst bevatten, maar moet een korte beschrijving zijn van uw boodschap. Daarbij wilt u spel- en taalfouten in de brief voorkomen, om een goede indruk achter te kunnen laten bij de ontvanger en lezer van de brief. In de inleiding van een brief geeft u normaliter aan waarom u de brief schrijft en wie u bent, mits u niet eerder contact heeft gehad met de ontvanger van de brief.

Vervolgens beschrijft u in het middenstuk van de brief wat uw probleem is, wat uw aanvraag is, enzovoorts. Denk bijvoorbeeld aan een beschrijving van uw bedrijfsidee, waar u een subsidie voor aan wilt vragen. Dit is het lastigste deel van de brief, omdat u in slechts een paar zinnen een heel uitgebreid idee, klacht of gedachte dient te beschrijven.

Tot slot sluit u de brief af met een korte samenvatting van de belangrijkste punten, met een vraag of met een conclusie. Ook bedankt u hier de ontvanger voor het lezen van de brief en het sturen van een eventuele reactie.

Uw brieven laten schrijven

Vindt u het lastig om zelf een goede brief op te stellen, of heeft u het momenteel te druk voor het opstellen van brieven? Laat uw brieven schrijven door de professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl. Wij schrijven graag een geheel vrijblijvende gratis proeftekst voor u, zodat u een beeld krijgt van onze vaardigheden.