Engelse vertaler

 

Engelse tekst vertalen

Wanneer de Engelse taal uw voertaal niet is en u deze taal niet of nauwelijks heeft behandeld op de middelbare school, kan het erg lastig zijn om kwalitatief goede Engelse teksten te schrijven. Niet alleen is de grammatica van de Engelse taal moeilijk te begrijpen, ook is het vaak ingewikkeld om spreekwoorden en gezegdes uit het Engels op een goede manier naar het Nederlands te vertalen. Gelukkig kunnen korte teksten vaak relatief eenvoudig worden vertaald met een (online) woordenboek. Bij grotere teksten is dit echter een tijdrovende klus, daarbij blijft het lastig om wetenschappelijke Engelse artikelen met een woordenboek te vertalen. Andersom kan het eveneens ingewikkeld zijn om Nederlandse teksten naar het Engels te vertalen, zonder hier vele uren van uw kostbare tijd aan te moeten besteden. In beide gevallen kan een Engelse vertaler de juiste uitkomst voor u bieden! Een vertaler werkt niet alleen sneller dan menig Nederlander, ook kan een vertaler teksten veel nauwkeuriger voor u vertalen.

De kunst van het vertalen

Bij het vertalen van een korte e-mail of brief zult u in veel gevallen geen problemen ondervinden, zeker niet als het gaat om een informeel bericht. Wanneer u echter langere Engelse teksten moet vertalen, zal het ingewikkelder worden. Denk bijvoorbeeld aan wetenschappelijke artikelen die u wilt vertalen, of een formeel verslag van een vergadering, enzovoorts. Niet alleen is het vertalen van dergelijke documenten tijdrovend en intensief, ook kunnen er misverstanden ontstaan als u teksten niet nauwkeurig genoeg vertaalt. Zeker wanneer er verschillende stijlelementen, spreekwoorden of gezegdes in een tekst zijn opgenomen, kan het vertalen erg ingewikkeld worden. Hoe bedoelt een zakenpartner een bepaalde zin? Hoe kunt u een Nederlandse uitdrukking op een subtiele wijze naar het Engels vertalen? Enzovoorts. Veel spreekwoorden en gezegdes hebben een achterliggende gedachte, die u niet direct uit de tekst kunt opmaken.

Engels vertaler inschakelen

Wilt u fouten in uw vertalingen voorkomen, of wilt u tijd besparen bij het vertalen van uw teksten? Schakel de hulp van een Engelse vertaler in! Bij Proefteksten.nl staat een team met professionele vertalers voor u klaar, om passende hulp te bieden. Zij zorgen dat u binnen enkele dagen een foutloze en duidelijke vertaling van uw teksten binnen heeft. Om kennis te maken met de vaardigheden van onze vertalers, bieden we u graag een korte proeftekst aan. Dit geeft u een beter beeld van de kwaliteit, die wij u kunnen bieden!

Tarieven 2019

Al onze werkzaamheden worden standaard uitgevoerd aan de hand van interne controles en feedbackronde(n). Uurtarief € 55,- exclusief BTW. Meer weten? Neem dan contact met ons op.