Handboeken

 

Bij sommige producten of diensten is het voor een consument niet direct duidelijk, wat het hem of haar te bieden heeft. Hoe gebruik ik een bepaald apparaat? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn nieuwe website hoger in de zoekresultaten komt? Enzovoorts. Met een handleiding of handboek is het mogelijk om de consument hulp te bieden bij dergelijke zaken. Door een handboek te (laten) schrijven, hoeft u een uitleg maar een keer op papier te zetten, zonder dit per consument te moeten uitwerken. Op termijn bespaart u hierdoor veel tijd, wat u bijvoorbeeld kunt steken in het winnen van nieuwe klanten, het verbeteren van producten of diensten, etc.

Het is echter niet altijd even makkelijk om een heldere uitleg op een korte, krachtige manier op papier te zetten. Waar het voor u allemaal duidelijk is, kan het voor een consument soms erg lastig zijn om bepaalde aspecten te begrijpen. Een duidelijke uitleg is hierdoor van groot belang, zonder dat u teveel overbodige tekst in het handboek wilt verwerken. Wij helpen u hier graag bij! Onze professionele tekstschrijvers hebben een ruime ervaring met het schrijven van (hand)boeken, zodat we uw uitleg op een heldere wijze voor u op papier kunnen zetten.

De opbouw van een goed handboek

Om een duidelijk handboek te schrijven voor de consument, dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst is het van groot belang dat een consument zich kan vinden in de teksten van het handboek. Laat de toon en schrijfstijl van de teksten daarom aansluiten bij uw doelgroep. Ook een goede opbouw van het handboek is belangrijk, zodat een consument informatie snel gevonden heeft en in een logische volgorde steeds meer te weten komt.

Belangrijke aspecten bij het schrijven van een handboek:

  • Start met een duidelijke inhoudsopgave;
  • Schrijf doelgericht, zonder diep in te gaan op details;
  • Gebruik illustraties, tekeningen en schema’s ter verduidelijking;
  • Kies voor een overzichtelijke vormgeving/lay-out;
  • Zet aan tot actie!

Heeft u geen eenduidige doelgroep? Probeer de teksten voor het handboek in dat geval zo algemeen mogelijk te houden, zodat iedere consument zich hierin kan vinden.

Een handboek laten schrijven

Heeft u zelf de tijd niet om een goed handboek te schrijven, of vindt u het lastig om zelf de teksten voor het handboek uit te werken? Het team met professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl staat voor u klaar om passende hulp te bieden! Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beeld krijgt van onze vaardigheden.