Interviews

 

Wanneer u actief bent als journalist, zult u geregeld interviews moeten afnemen. Het afnemen van een goed interview is echter niet altijd even eenvoudig, door de tijd die het u vooraf kost om uzelf in een bepaald onderwerp in te lezen. Ook voor bedrijven kan het interessant zijn om een interview af te laten nemen over een bepaald product, een dienst of ter promotie van het bedrijf zelf. De mogelijkheden zijn hierin oneindig! U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om klanten te interviewen, een medewerker te laten interview of uzelf, als eigenaar van de onderneming.

Ons team met tekstschrijvers staat zowel voor journalisten klaar, die te weinig tijd hebben om een interview af te nemen, als voor bedrijven. Samen zoeken we naar de beste mogelijkheid om uw product, dienst of bedrijf in de kijker te zetten met een krachtig interview.

Hoe stel ik een goed interview op?

Het afnemen van een goed interview is vaak niet eenvoudig! Allereerst is het belangrijk dat de geïnterviewde persoon een duidelijke boodschap heeft, die in het uitgewerkte interview naar voren komt. Vaak bestaat een interview uit een inleidend deel, een beschrijving van de boodschap en tot slot een conclusie of een korte samenvatting. Zeker voor het middenstuk van een interview is het essentieel, dat u voldoende informatie inwint tijdens het afnemen van het interview. Zorg daarom altijd voor open vragen, zodat de geïnterviewde persoon uit zichzelf veel informatie zal geven. Een gesloten vraag kunt u stellen als u op zoek bent naar de bevestiging op bepaalde vragen of stellingen.

Juist het bedenken van goede vragen is voor veel mensen lastig. Hier komt de service van Proefteksten.nl goed van pas! Wij helpen u bij het opstellen van verschillende vragen, die u kunt gebruiken tijdens het afnemen van een interview. Onze tekstschrijvers lezen zich in op een bepaald onderwerp, kiezen de doelgroep die u na het interview aan wilt spreken en zetten vervolgens een aantal scherpe vragen voor u op papier.

Ook na afloop van het interview kunnen we u van dienst zijn, door het opgenomen interview uit te werken op papier. Denk aan het transcriberen van een audiofragment, of het uitwerken van korte notities die u tijdens het interview heeft gemaakt.

Hulp bij het opstellen van een interview

Bent u benieuwd wat Proefteksten.nl voor u kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beter beeld krijgt van onze vaardigheden. Samen met u stellen we een kritisch en scherp interview op!