Italiaanse vertaler

 

Italiaanse vertaler

Naast het Frans, Spaans en Belgisch, is het Italiaans een van de meest populaire talen binnen Europa. Niet voor niks trekken iedere zomer honderden Nederlanders naar dit Zuid-Europese vakantieland. Wilt u de taal echter gebruiken voor het schrijven van een zakelijke brief, of bijvoorbeeld voor teksten op uw website, kan het Italiaans erg lastig zijn. Wie heeft er immers Italiaans op de middelbare school of op een studie gevolgd? Het Italiaans lijkt veel op het Latijn, wat een verplicht vak is binnen het gymnasium. Deze taal bevat verschillende tijdsvormen, heeft onregelmatige werkwoorden en gebruikt naamvallen. Weet u wat een nominativus of een genitivus is? Bij het vertalen van korte, informele Italiaanse teksten kunt u de hulp van een woordenboek of online vertaalmachine gebruiken. Voor langere Italiaanse documenten is dit echter geen geschikte manier van vertalen. Online vertaalmachines zijn vaak niet nauwkeurig, waardoor een tekst vol met taal- en spelfouten worden opgestuurd naar zakenpartners of klanten. Iets wat u vanzelfsprekend wenst te voorkomen! Schakel de hulp van een professionele Italiaanse vertaler van Proefteksten.nl in, om verzekerd te zijn van een foutloze tekst. Doorgaans worden uw teksten binnen een paar dagen aan u opgeleverd.

Grammatica van Italiaanse taal

Het meest moeilijke aspect aan de Italiaanse grammatica is wellicht de vervoeging van werkwoorden. Werkwoorden eindigen over het algemeen op –ere, -are en –ire, waaruit vervolgens een standaardvervoeging volgt voor een bepaalde categorie. Dit is echter niet alles, want naast deze standaardvervoegingen bestaan er nog tientallen onregelmatige werkwoorden in het Italiaans. Deze werkwoorden hebben ieder hun eigen vervoeging, wat het vertalen van Italiaanse teksten een stuk ingewikkelder kan maken. Daar komen de verschillende naamvallen in de Italiaanse taal nog bij, welke eveneens vaak lastig te vertalen zijn als u zich de Italiaanse taal niet eigen heeft gemaakt. Op internet vindt u veel informatie over de werkwoordvervoegingen in het Italiaans, evenals dat u meer kunt lezen over de naamvallen en geslachten van woorden. Dit kost u echter veel tijd, daarbij blijft u altijd kans houden op taal- en spelfouten in uw teksten. U moet er toch niet aan denken, dat u zakenpartners of potentiële klanten afschrikt met teksten vol fouten.

Hulp van een Italiaanse vertaler

De professionele Italiaanse vertalers van Proefteksten.nl staan voor u klaar, om hulp te bieden bij het vertalen van teksten naar of vanuit het Italiaans. Over het algemeen kunnen wij uw teksten binnen een paar dagen voor u vertalen, zodat u deze direct naar uw zakenpartners kunt sturen of kunt uploaden. Onze teksten worden gegarandeerd zonder taal- en spelfouten opgeleverd! Vraag een vrijblijvende en gratis proeftekst aan om een beter beeld te krijgen van onze vaardigheden in het vertalen van Italiaanse teksten.

Tarieven 2019

Al onze werkzaamheden worden standaard uitgevoerd aan de hand van interne controles en feedbackronde(n). Uurtarief € 55,- exclusief BTW. Meer weten? Neem dan contact met ons op.