Journalistieke teksten

 

Journalistieke teksten

Bent u actief als journalist, of wilt u als bedrijf een nieuw product introduceren binnen uw doelgroep? Ons team met professionele tekstschrijvers binnen Proefteksten.nl is u graag van dienst met journalistieke teksten! Het overbrengen van een boodschap in een persbericht is vaak niet eenvoudig, daarbij moet een persbericht in de meeste gevallen voldoen aan strenge eisen van de pers. Zo mag een persbericht vanuit een bedrijf bijvoorbeeld niet dienen als een verkapte vorm van reclame. Er zijn immers ook bedrijven die moeten betalen voor een advertentie in de krant, een tijdschrift, enzovoorts. Daarbij zijn kranten en tijdschriften op zoek naar nieuws, wat andere mensen ook zal interesseren. Een uitgebreid artikel over de diensten van uw bedrijf zal hier bijvoorbeeld in geen geval onder vallen. Beide aspecten maken het bijzonder lastig om goede journalistieke artikelen te schrijven. Wij helpen u graag! Ook wanneer u als journalist werkt en tijd te kort heeft voor het schrijven van een bepaald artikel, staan we u graag bij.

Het geheim van een goede journalistieke tekst

Een van de belangrijkste aspecten in een goede journalistieke tekst is de titel van het artikel. Met een pakkende titel kunt u direct de aandacht van een lezer trekken bij het openslaan van een krant of tijdschrift. Een lezer moet echter niet alleen met een prikkelende titel aangezet worden tot het lezen van het artikel, maar ook tijdens het lezen geprikkeld blijven. U wilt immers voorkomen dat een lezer na de inleiding al afhaakt! In de inleiding van een journalistieke tekst introduceren we het onderwerp van de tekst bij lezers, zonder te veel informatie te geven. Daarbij vertelt een inleiding de lezer wat de tekst voor hem of haar interessant maakt. Een goede inleiding zal de lezer prikkelen om ook de rest van het artikel te lezen. De rest van het journalistieke artikel dient als een uiteenzetting met informatie over uw nieuwe productie, een bedrijfsprestatie, een sponsoractie voor het goede doel of een interessant artikel over een heel ander onderwerp. U kunt bijvoorbeeld ook journalistieke teksten laten schrijven voor een sportclub, voor uitgevoerde wetenschappelijk onderzoeken, enzovoorts.

Laat uw journalistieke teksten schrijven

Wilt u ook journalistieke teksten laten schrijven voor uw bedrijf, of omdat u het als journalist zelf te druk heeft met andere journalistieke teksten? Ons team met professionele tekstschrijvers helpt u graag bij het schrijven van deze teksten! Vraag geheel vrijblijvend een gratis en vrijblijvende proeftekst aan, zodat u een goed beeld krijgt van onze vaardigheden.