Nieuwsberichten

 

Wanneer u een nieuwswebsite of een blog bijhoudt, werkt voor een krant of bijvoorbeeld actief bent op de redactie van een magazine, zult u geregeld nieuwsberichten moeten schrijven. Niet iedereen heeft echter tijd om deze nieuwsberichten te schrijven, waardoor u dit wellicht (voor een deel) wilt uitbesteden aan een externe partij. Bij Proefteksten.nl staat een professioneel team met tekstschrijvers voor u klaar, om kwalitatief hoogwaardige nieuwsberichten voor u te schrijven.

Ook als bedrijf heeft u af en toe nieuwsberichten nodig, denk bijvoorbeeld aan een nieuwsbericht voor de publicatie van uw jaarcijfers, of fraaie projecten die u onlangs afgerond heeft. Met nieuwsberichten op uw website kunt u vaste klanten op de hoogte houden van de prestaties die u als bedrijf behaalt. Zo blijven uw klanten bij uw bedrijf betrokken! Let er echter wel op, dat uw nieuwsbericht geen verkapte advertentie wordt. U wilt een bezoeker informeren, niet direct aanzetten tot het aanschaffen van producten of diensten van uw bedrijf.

Informerende nieuwsberichten schrijven

Bij het schrijven van een nieuwsbericht dient een schrijver zich voortdurend af te vragen wat voor nieuws hij of zij brengt, hoe een lezer geïnteresseerd blijft tijdens het lezen en hoe een boodschap kan worden overgebracht op de lezer. In de inleiding van een nieuwsbericht informeert u de bezoeker over de aanleiding tot het schrijven van het nieuwsbericht. Het middenstuk van de tekst wordt gebruikt voor het verder beschrijven van het nieuwsfeit, evenals dat nieuwsfeiten verder kunnen worden toegelicht. In het slot van een nieuwsbericht wordt doorgaans een korte samenvatting gegeven of een conclusie getrokken.

Houd uw doelgroep tijdens het schrijven van een nieuwsbericht voortdurend in uw achterhoofd. Zorg dat de schrijfstijl en de toon van de tekst aansluiten bij deze doelgroep, zodat een lezer zich in de tekst kan vinden. Wanneer een tekst niet aansluit bij uw doelgroep, zal een lezer al snel afhaken. Daarbij moet het nieuwsbericht een meerwaarde voor de lezer hebben.

Hulp bij het schrijven van nieuwsberichten

Vindt u het lastig om nieuwsberichten te schrijven voor een krant, een website of een magazine? Of heeft u zelf geen tijd om alle nieuwsberichten te schrijven? Het team met professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl staat voor u klaar! Samen met u zoeken we naar interessante nieuwsfeiten, die we kunnen verpakken in een interessant nieuwsartikel en aansluiten bij uw doelgroep. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beter beeld krijgt van onze vaardigheden.