Persberichten

 

Een persbericht lijkt qua vorm sterk op een nieuwsbericht, toch zitten er een aantal verschillen tussen deze soorten teksten. Waar nieuwsberichten vaak uitgebreide artikelen zijn, is een persbericht een beknopte beschrijving van een gebeurtenis. U probeert de lezers van het persbericht op een bondige wijze te informeren, waarbij de toon van het artikel volledig neutraal is. In een persbericht zullen daarom nooit producten, diensten of bedrijven worden aangeprezen. Ook wordt een lezer niet aangezet tot het uitvoeren van bepaalde handelingen, zoals de aanschaf van een product.

Hoewel het schrijven van een persbericht simpel lijkt, gaan veel ondernemers de fout in bij het schrijven van dergelijke artikelen. Vaak blijkt het lastig te zijn, om een korte referentie naar de kwaliteit van uw producten of diensten achterwege te laten. Wij raden het schrijvers van persberichten dan ook altijd aan, om te bedenken wat zij een lezer willen bijbrengen, hoe zij de lezer tijdens het persbericht blijven interesseren en hoe zij het nieuwsitem zo neutraal mogelijk overbrengen.

Schrijf informerende persberichten

De basis van een goed persbericht wordt gevormd door een grote informatiedichtheid, u wilt een lezer immers informeren over bepaalde gebeurtenissen. Daarbij zal een persbericht met een lage nieuwswaarde niet door media in kranten, magazines of op websites worden gepubliceerd. U kunt het persbericht in dit geval op uw eigen website plaatsen, maar dit zal uw bereik aanzienlijk laten afnemen.

Een persbericht kan informatie bevatten over bepaalde prestaties die uw onderneming behaald heeft, de productie van een innovatief product, een interessante enquête die u gehouden heeft, enzovoorts. Dergelijke gebeurtenissen kunnen voor lezers interessant zijn!

Schrijf kort en bondig

Het idee van een persbericht, is dat u een gebeurtenis op een korte en bondige wijze met uw lezers deelt. Kies daarom voor korte, krachtige zinnen en in veel mindere mate voor grote lappen tekst. Daarnaast is het aantrekkelijk om opsommingen te gebruiken, omdat dit vaak direct de aandacht van een lezer trekt. Zeker als u opsommingen of stukken tekst verduidelijkt met een afbeelding, diagrammen of tabellen.

Persberichten laten schrijven

Heeft uw sportvereniging of uw organisatie een interessante gebeurtenis meegemaakt, die u wilt delen met het grote publiek? Schakel het team met professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl in! Wij helpen u graag bij het schrijven van interessante persberichten, die de lezers van een krant, website of magazine boeien.

Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een goed beeld krijgt van onze vaardigheden!