Protocollen

 

Protocollen komen in verschillende vormen voor en worden in vrijwel iedere organisatie gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan communicatieprotocollen, computerprotocollen, wetenschappelijke protocollen, ethische protocollen en verdragsprotocollen. Welk type protocol voor u interessant kan zijn hangt van verschillende aspecten af. Wilt u bijvoorbeeld een protocol voor het gedrag van medewerkers tijdens werktijd, kies dan voor een gedragsprotocol. Mocht u actief zijn als onderzoeksbureau, dan wilt u wellicht ook een protocol op laten stellen voor het gebruik van bronnen in onderzoeken, de opbouw van een goed wetenschappelijk onderbouwd onderzoek, enzovoorts. Zo kunt u de kwaliteit van het onderzoek waarborgen!

Het schrijven van protocollen is een tijdrovende en vaak zeer precieze bezigheid. U wilt vrijwel iedere situatie op de werkvloer met een protocol kunnen dekken, om discussies of onduidelijkheden op een later moment tegen te kunnen gaan. Dat is niet de enige reden om te kiezen voor een protocol, ook schept het duidelijkheid voor uw medewerkers, onderzoekers, zakenrelaties, enzovoorts. Wilt u hulp bij het schrijven van geschikte protocollen voor uw organisatie? Schakel de hulp van Proefteksten.nl in.

De kracht van een goed protocol

Een protocol wordt in veel gevallen ook wel een gedragsrichtlijn genoemd, waarbij gedrag in de breedste zin van het woord geïnterpreteerd kan worden. Hoe dient een medewerker om te gaan met uw klanten of met andere medewerkers? Hoe kan een onderzoeker zijn of haar onderzoek op een correcte wijze wetenschappelijk onderbouwen met bronnen? Enzovoorts. Zo voorkomt u dat er discussies op de werkvloer ontstaan, dat er tijdens een onderzoek plagiaat gepleegd wordt, etc. Voor een medewerker of onderzoeker is het daarbij direct duidelijk wat er van hem of haar verwacht wordt.

De voornaamste kracht van een goed protocol is dan ook het scheppen van duidelijkheid, waarbij alle mogelijke situaties gedekt zijn. Mocht er toch een discussie op de werkvloer ontstaan, wilt u dit waar mogelijk kunnen oplossen met het gedragsprotocol binnen uw organisatie. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor overheidsinstanties, voor sportverenigingen en soortgelijke organisaties.

Hulp bij het opstellen van protocollen

Wilt u hulp hebben bij het opstellen van de protocollen voor uw organisatie? Het team met tekstschrijvers van Proefteksten.nl staat u graag bij in het schrijven van geschikte protocollen. Samen gaan we op zoek naar het type protocol wat voor uw organisatie interessant kan zijn, waarna wij zorgen voor de volledige uitwerking hiervan. Tijdens het project blijft u voortdurend betrokken bij het project, om waar nodig bij te kunnen sturen.

Wilt u meer weten over onze vaardigheden? We schrijven graag een gratis en vrijblijvende proeftekst voor u!