Rapporten

 

Heeft u onlangs een onderzoek afgerond? Of moet u voor uw onderneming een jaarverslag schrijven? In veel gevallen zult u in dit geval een rapport moeten schrijven, om de resultaten van uw onderzoek of onderneming met andere partijen te kunnen delen. Voor middelgrote en grote bedrijven is het zelfs verplicht om een jaarverslag met jaarrekening op te stellen, volgens de wettelijke richtlijnen. Niet alleen hebben ondernemers vaak de tijd niet om een rapport op te stellen, ook is dit geen eenvoudige klus. Hoe kunt u een grote hoeveelheid gegevens in een begrijpelijke tekst verwerken, zodat andere partijen uw resultaten ook snappen? Daarbij wilt u wellicht een combinatie maken van tabellen, teksten en grafieken of andere grafische weergaven van uw gegevens.

Het team met professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl helpt u graag bij het opstellen van verschillende soorten rapporten. Of het nu gaat om het rapport naar aanleiding van een onderzoek of een rapport over uw bedrijfsresultaten, wij helpen u verder! Wij gaan op een zeer betrouwbare wijze met uw gegevens of resultaten om, zodat u tijdens het schrijven van uw volledige rapport op ons kunt vertrouwen.

Hoe schrijf ik een goed rapport?

Voor veel mensen is het lastig om te beginnen met schrijven bij het opstellen van een rapport. Dient u bij de inleiding bijvoorbeeld al een deel van de uiteindelijke resultaten van het onderzoek te noemen? Met welke resultaten of gegevens kunt u een rapport het beste beginnen? Enzovoorts. Wij raden u doorgaans aan om in een korte samenvatting de belangrijkste punten van het rapport te noemen, zodat een lezer weet wat hij of zij van het rapport kan verwachten.

Het middenstuk van een rapport gebruikt u voor het uitwerken van de behaalde resultaten met begrijpelijke tekst, tabellen met gegevens en bijvoorbeeld grafieken. Plaatjes maken een rapport vaak duidelijker, doordat een lezer in een oogopslag ziet wat uw resultaten zijn. De resultaten werkt u vervolgens uit in een of twee duidelijke conclusies aan het einde van het rapport.

Hulp bij het opstellen van rapporten

Wij helpen u graag bij het opstellen van een kwalitatief rapport, zodat u een onderzoek of kalenderjaar met een tevreden gevoel af kunt sluiten. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat we u een beter beeld van onze mogelijkheden kunnen bieden. In deze proeftekst kunnen we bijvoorbeeld een klein stukje van uw rapport schrijven. Met welk type rapport kunnen we u helpen?