Referentiecases

 

Vaak wordt gezegd dat mond-tot-mond reclame de beste vorm van reclame is, zeker in markten waar de concurrentie enorm is. Denk aan de internetbranche, waar honderden kleine bedrijven actief zijn in het maken van websites en webwinkels, het optimaliseren van uw vindbaarheid in zoekmachines, enzovoorts. Als onderneming wilt u dat er positieve verhalen de ronde over uw bedrijf doen, zodat de kans op nieuwe klanten groter wordt en men een goed beeld van uw diensten krijgt. Daarbij is het vaak veel geloofwaardiger als iemand anders iets over uw onderneming vertelt, dan wanneer u dit zelf doet! Denk bijvoorbeeld ook aan uw eigen situatie, voor wie kiest u sneller: een bedrijf wat zichzelf aanprijst, of een tevreden klant die een bedrijf aanprijst? In veel gevallen zult u voor het tweede gaan.

Het is echter niet altijd even eenvoudig om de ervaringen van uw klanten op papier te krijgen. Een klant kan uw bedrijf immers wel via mond-tot-mond reclame introduceren bij kennissen of familie, maar dit is vaak een zeer beperkte groep. Denk daarom eens aan het schrijven van referentiecases voor uw bedrijf, waarbij de ervaring van een klant op papier komt te staan. Een referentiecase kunt u vervolgens op uw website delen! Dit maakt de groep die een klantervaring ziet ineens een stuk groter.

Het schrijven van een goede referentiecase

Voor het schrijven van een referentiecase dient u met verschillende aspecten rekening te houden. Allereerst dient u een project uit te kiezen waar u trots op bent! Vervolgens moet de klant bereid zijn om mee te werken aan een referentiecase, u mag immers niet zonder toestemming quotes of ervaringen van een ander publiceren op uw eigen website. Als de klant akkoord gaat kunt u beginnen met het schrijven van uw referentiecase. Begin met een inleiding van het uitgevoerde project, geef vervolgens een uitgebreidere beschrijving en sluit tot slot af met de ervaring van uw klant.

Potentiële klanten zullen zich wellicht herkennen in het verhaal, wat u in de referentiecase beschreven heeft. Denk bijvoorbeeld aan een klant die met een soortgelijk probleem zit of dezelfde dienst af wil nemen! Een goede referentiecase maakt de kans groter, dat een potentiële klant de dienst ook daadwerkelijk bij u af zal nemen.

Referentiecases laten schrijven

Wilt u hulp bij het schrijven van referentiecases? Het team professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl helpt u hier graag bij! Samen gaan we op zoek naar een interessante case om te beschrijven, om het aantal sales van uw bedrijf te vergroten. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beter beeld krijgt van onze vaardigheden.

Over welk project mogen we voor u een referentiecase schrijven?