Soorten teksten

 

Teksten

Teksten komen in verschillende vormen voor, denk bijvoorbeeld aan websiteteksten, advertentieteksten, nieuwsbrieven, blogberichten, teksten voor een magazine, enzovoorts. Het schrijven van teksten is over het algemeen niet eenvoudig! Niet voor niks hebben veel ondernemers moeite met het schrijven van pakkende teksten. Hoe kunt u de doelgroep van uw website of magazine of de juiste manier aanspreken? Op welke manier kunt u lezers aanzetten tot het uitvoeren van bepaalde handelingen? Enzovoorts. Proefteksten.nl is een gespecialiseerd tekstbureau in het schrijven van sterk uiteenlopende teksten. Ons team met professionele tekstschrijvers helpt u graag op weg, zodat we samen kunnen werken aan het vullen van uw magazine, uw website of bijvoorbeeld een rapport.

De juiste doelgroep vinden

Bij het schrijven van teksten is het allereerst belangrijk om de juiste doelgroep te vinden voor uw website, magazine of rapport. Welke mensen wilt u aanspreken, welke toon past hier het beste bij en kunt u het beste kiezen voor ‘je’ of ‘u’? Op voorhand simpele vragen, die niet altijd even makkelijk te beantwoorden zijn. Een deftige schrijfstijl staat weliswaar netjes en zakelijk, maar kan ook zorgen voor een bepaalde afstand tot de klant. Die afstand wilt u juist wegnemen, om potentiële klanten aan te kunnen zetten tot het doen van een aankoop of het afnemen van uw dienst. Voor websiteteksten geldt daarbij dat u verder dient te kijken dan de doelgroep van uw website. U wilt namelijk ook hoger in een zoekmachine komen te staan! Immers, des te hoger u op verschillende zoektermen in de zoekresultaten staat, des te meer bezoekers en dus des te meer sales u doorgaans krijgt. Om hoger in de zoekresultaten te kunnen komen, dient u een zogenaamd zoekwoordenonderzoek uit te (laten) voeren. Hierbij wordt gekeken bij welke zoekwoorden uw kansen liggen en hoe u hier het beste op in kunt spelen.

Pakkende en informatieve teksten

In de huidige tijd zitten bezoekers niet meer te wachten op lange stukken tekst. Zorg daarom voor pakkende en informatieve teksten, die een bezoeker aanspreken, inspireren of informeren. Aan het einde van een tekst kunt u een bezoeker aanzetten tot het doen van een aankoop, tot het afnemen van een bepaalde dienst, enzovoorts. Daarbij zal een informerende tekst een bezoeker prikkelen om later nog eens terug te komen om ook andere teksten te lezen.

Hulp bij het schrijven van teksten

Wilt u hulp bij het schrijven van teksten voor uw website, magazine of rapport? De professionele tekstschrijvers van Proefteksten.nl staan voor u klaar! Wij hebben een ruime expertise in het schrijven van uiteenlopende teksten. Vraag geheel vrijblijvend een gratis proeftekst aan, zodat u een beter beeld van onze vaardigheden krijgt.