Uitnodigingen

 

Het schrijven van een passende uitnodiging voor bepaalde evenementen is vaak niet eenvoudig. Dit geldt zowel voor particulieren, als ook voor ondernemers of non-profit organisaties! Hoe kunt u bijvoorbeeld een uitnodigende kaart of brief opstellen voor een huwelijk? Wat maakt het voor zakenrelaties aantrekkelijk om naar de opening van een nieuw bedrijfspand te komen, en hoe verwerkt u dit op een krachtige wijze in uw uitnodigingen? Twee simpele voorbeelden die aangeven hoe moeilijk het kan zijn om de tekst voor een uitnodiging op te stellen. Wij helpen u hier graag bij!

Bij Proefteksten.nl staat een team met professionele tekstschrijvers voor u klaar om de gewenste hulp te bieden, bij het vormgeven en invullen van uitnodigingen. Samen met u gaan we op zoek naar de beste manier om andere uit te nodigen voor een feestelijke of droevige bijeenkomst van u als particulier of als ondernemer. Voor welke gelegenheid mogen we u helpen bij het opstellen van de uitnodiging?

Welke elementen bevat een krachtige uitnodiging?

Een uitnodiging moet over het algemeen kort en bondig zijn, zonder te veel poespas! De lezer van een uitnodiging wil zo snel mogelijk weten waar hij of zij voor uitgenodigd is, waar de gelegenheid plaatsvindt en hoe laat hij of zij verwacht wordt. Toch wilt u de gegevens op een leuke manier verpakken, bijvoorbeeld met een quote of een korte tekst. Daarbij wilt u bij sommige uitnodigingen meer informatie geven, dan enkel een plaats, tijd, etc. Denk bijvoorbeeld aan zakelijke bijeenkomsten, zoals een conferentie of een vergadering waar enige voorkennis voor benodigd is.

Naast de invulling van een uitnodiging is ook de vormgeving van groot belang. U wilt immers dat een kaart of brief er zelf ook uitnodigend uitziet! Het hangt van de gelegenheid af, hoe u een uitnodiging het beste vorm kunt geven. Onderdeel van de vormgeving is de toon en schrijfstijl in een uitnodiging. Wilt u uw bezoekers bijvoorbeeld met ‘u’ aanspreken, of krijgt ‘je’ uw voorkeur? We helpen u graag bij het vinden van de juiste toon!

Uitnodigingen laten maken

Het team van Proefteksten.nl heeft een ruime expertise in het opstellen en schrijven van uitnodigingen, voor zeer uiteenlopende gelegenheden. Deze expertise delen we graag met u, door een gratis en geheel vrijblijvende proeftekst voor u te schrijven. Dit geeft u een goed beeld van onze vaardigheden, zodat u weet waar u op kunt rekenen als u voor uitnodigingen van Proefteksten.nl kiest.